Korralda sündmus muinsuskaitsepäevadel

Hea pärandisõber!

Muinsuskaitseamet kutsub sind korraldama sündmust tänavustel elavat pärandit tutvustavatel muinsuskaitsepäevadel. Pärandifestival toimub 28. septembrist 1. oktoobrini ning kavva on väga oodatud nii ühe- kui mitmepäevased üritused. Registreeri sündmus siin.

Elav pärand viitab tavadele, teadmistele, oskustele ja kommetele, mis on osa nii ammusest kui tänapäevasest kultuuripärandist. Elavat ehk vaimset kultuuripärandit kannavad edasi inimesed ja kogukonnad, tänu kellele säilib ja areneb kultuuriline mitmekesisus ja loometegevus. Niisiis on festivali kavva väga oodatud näiteks kohaliku kogukonna laulu-, tantsu- ja pillimängutraditsioone tutvustavad töötoad, ajaloolisi käsitööoskusi õpetavad meistriklassid, põllumajandus- ja toidupärimust tutvustavad loengud, ehituspärandist ja olulistest töövõtetest rääkivad ekskursioonid ja ka kõik teised elava Eesti kultuuripärandiga seotud kaasahaaravad ja harivad tegevused. See on sinu võimalus tutvustada oma tegemisi ja jagada teadmisi väga paljude teiste pärandihuvilistega üle-eestilise festivali raames!

Et sinu sündmus kajastus festivali kavas, täida palun registreerimisvorm enne 4. septembritSündmuste korraldajatele on festivali toimkonna poolt nii tugi turundamisel kui ka kujundusmaterjalide tööriistakast, millest leiab kõik vajalikud materjalid oma ürituse reklaamimiseks.

Kui planeeritav pärandisündmus vajab korraldamise lihtsustamiseks pisut rahalist tuge, siis toetust on võimalik taotleda näiteks:

Muinsuskaitsepäevi korraldab Muinsuskaitseamet. Kui sul tekkis küsimusi või tundub, et vajaksid oma ürituse läbiviimiseks nõu või jõudu, võta meiega kindlasti ühendust – aitame nagu oskame!